Spilcentrum

Onze school maakt deel uit van SPIL-centrum De Driestam.

SPIL staat voor SPeel, Integreer en Leercentrum. De driestam verzorgt het onderwijs, spilpartner Dikkie & Dik verzorgt de kinderopvang, buitenschoolse opvang en peuterwerk. School en opvang werken intensief samen om ervoor te zorgen dat de kinderen een doorgaande ontwikkeling kunnen doorlopen.

SPIL-centrum De Driestam is een gemeenschap waarin kinderen en volwassenen van en met elkaar leren de wereld om ons heen steeds beter te begrijpen, waarin we elkaar uitdagen en aanmoedigen om het beste te laten zien, elkaar te steunen als het soms moeilijk is en troosten als het een keer niet lukt. Een plaats waar je fouten mag, misschien wel moet maken om ervan te leren.

Het leren en ontwikkelen gebeurt in het echte leven; we willen ons spilcentrum dan ook graag verbinden met de wereld om ons heen.

Samen met de kinderen ontdekken hoe mooi, bijzonder, boeiend en ingewikkeld die wereld is en deze steeds beter te leren begrijpen. Dat is de kern van het onderwijs en de opvoeding die wij willen vormgeven.

Tijdens deze zoektocht werken we aan het verhogen van de kennis over deze wereld, maar minstens zo belangrijk aan de persoonlijkheidsvorming van de kinderen en aan de rol van ouders en medewerkers.

Door deze houding creëren we een plek waar we samen leren leven en leren samenleven!