Brainport school

 

 

Jenaplanschool De Driestam staat midden in de Brainport-regio.
Deze regio is, net als onze school, altijd in ontwikkeling.
Sinds 9 juni 2021 is De Driestam Brainportschool.
Daar zijn we heel erg trots op!!

De Brainportschool staat voor het aanbieden van onderwijs dat leerlingen voorbereidt op de wereld van morgen, waarin een lerend leven essentieel is. De school richt zich daarbij sterk op de omgeving en werkt bij de vormgeving van dit onderwijs met externe partijen uit de regio. Een Brainportschool is onderscheidend door eigentijds, uitdagend en betekenisvol onderwijs. 

Omdat de visie van onze Jenaplanschool goed aansluit bij de visie van een Brainportschool zijn we aspirant Brainportschool geworden. Dit jaar willen we verder doorgroeien en een Junior Brainportschool worden. Dat gaan we doen door aan de volgende punten te werken:

  • Samen met bedrijven en instanties uit de regio uiteenlopende leerervaringen aan de leerlingen bieden.
  • Het voortzetten van ons eigentijds, uitdagend en betekenisvol onderwijs.

In de loop van het schooljaar zullen adviseurs van Brainportschool Eindhoven onze school bezoeken om te zien hoe wij werken en advies te geven over zaken als professionalisering, 21st century skills en omgevingsgericht onderwijs.

Eindhoven onze school bezoeken om te zien hoe we werken en advies te geven over zaken als professionalisering, 21st century skills en omgevingsgericht onderwijs.

 

Op 9 juni kreeg de Driestam bezoek van mensen van Brainport om te kijken hoe wij vorm geven aan de pijlers van Brainport op onze school.
Wat kregen wij een complimenten! Het hele team heeft zich samen met de kinderen de afgelopen jaren
ingezet om dat wat ons Jenaplanonderwijs zo mooi maakt aan te scherpen naar het profiel van een Brainportschool. Zo mogen wij ons dus ook nu noemen!
In het rapport stond o.a.:
Het was een zeer inspirerend bezoek met erg enthousiaste en bevlogen teamleden, kinderen en ouders. De Driestam is met vlag en wimpel “geslaagd”.

 

Klik hier voor meer informatie.