Nieuws uit cluster paars

Ons logo voor schooljaar 2016-2017

Het paarse cluster wenst iedereen Fijne feestdagen toe en een heel gelukkig 2017

Afbeeldingsresultaat voor Fijne feestdagen!

Kerstmarkt 14 december

VOOR GIETHOORN!!!

Woensdag 14 December is de kerst markt van groep 8. Je kan er eten en drinken kopen zoals: Minipizza’s, Oliebollen, Wafels, Ranja, Appelflapjes en leuke accessoires. Er is ook een viering en de kleuters kunnen geschminkt worden.

Er is ook een loterij, je kan er lootjes kopen. Ze kosten 1 euro en spullen winnen zoals een kerstman, dansend mannetje met een kerstmuts en nog meer grappige spulletjes.

Er is ook een Meezing, dan gaan we met alle kinderen van groep 8. We gaan dan een paar kerstliederen zingen zoals: Rudolf, klink klokje klingelingeling en happy new year.

Al het geld dat we ophalen gaat naar Giethoorn, daar gaan we met heel groep 8 aan het eind van het jaar naartoe.

Wereldrecord Programmeren

Op vrijdag 14 oktober heeft Deep Purple Rain meegedaan aan het Wereldrecord Programmeren. Samen met heel veel andere basisschoolleerlingen uit heel Nederland hebben we een  spel ontworpen waarbij we een drone moesten programmeren om olifanten te redden.  Met dit project willen mensen laten zien dat ze tegen stropers zijn.

De programmeerles werd gegeven in het computerlokaal door Adriaan Wisse (vader van Fenne en Vico). Nadat hij een korte presentatie had gehouden over zijn  werk als software architect, mochten we in tweetallen aan de slag!

We kregen een handleiding die we konden volgen en op een website konden we filmpjes bekijken over de uitleg. Ook mochten we het spel naar onze eigen wensen aanpassen.

Het oude wereldrecord was gevestigd door 9.782 leerlingen.

Het nieuwe wereldrecord staat op 11.368 leerlingen.

Het Wasven

Met heel groep 8 zijn we op vrijdag 16 september naar het Wasven geweest.
We kregen info over Operatie Steenbreek en het Wasven zelf. Ook kregen we een rondleiding in de vlindertuin en de moestuinen.
Wilt u meedoen aan Operatie Steenbreek? Kijk dan voor meer informatie op
www.wasven.nl/educatie

Geschreven door: Numa en Hélène (groep 8 Betty/Anja)

Buitengym

Op een zonnige, warme dinsdag in juni hebben de groepen 8 uit cluster Paars een gezellige buitengymles gehad. Samen met Nina en de stagiaires Jard, Yves en Oscar hebben we 3 spelen gedaan op de sportvelden van de TUE:

Slagbal

slagbal

Voetbal

voetbal

Frisbee

Omdat het zo warm was hebben we veel water gedronken.

water

We hebben zo'n 45 liter water gedronken.

Ter afsluiting van deze leuke dag hebben we nog een groepsfoto gemaakt.

groepsfoto

Vier studenten van Industrial Design van TU/e doen onderzoek op de Driestam

Op dinsdag 10 mei 2016 hadden 4 studenten van de opleiding Industrial Design van de Technische Universiteit de hulp nodig van de leerlingen van groep 8.

Zij waren bezig met een onderzoek om de gymlessen leuker te maken voor kinderen.

Om dit te onderzoeken werd een spel gespeeld: Stratego-tikkertje.

Elk kind kreeg een polsbandje om. Voordat het spel begon moesten ze zichzelf aanmelden door het bandje langs een scanner te houden. Vervolgens kregen ze allemaal een rol toebedeeld door de scanner, waarna het spel gespeeld werd.

Ter afsluiting moest iedereen een vragenlijst invullen.

Cluster paars

Cluster paars is het bovenste cluster. Hier zitten beide groepen acht. In het paarse cluster maken we gebruik van het atelier. Daar kunnen we bijvoorbeeld een rijdende auto maken, koken of een schilderij maken. Achteraf moet je er een klein verslag over schrijven.

Ook werken de twee groepen acht vaak samen. Zo houden we bijvoorbeeld samen Giethoornverkoop. Ook zijn we al een keer naar een museum geweest en naar een bouwput. Binnenkort gaan we op kamp naar Giethoorn en daarna gaan we oefenen voor de musical.